Hello . Welcome to My MESSY BLOG :) I think everyone should know that this is my Double Triple Story of My Life .. Jue Razak ~

Tuesday, 12 June 2012

Ko jangan bajet sangat POYO !

assalamualaikum ;)
xtaw angin apa dtg maw upblog ( update blog ) ny haa :D angin kus2 ler tuu *mata ke atas ..

hari ny dah kuciwa tahap babas suda ,biar org keji ,org hina kita ,mcm kita ny sampah ! ouh shit ! mulut ny kena jaga ,jangan sampai org maw sama buat mulut bau longkang mcm hg .. kt sini Jue nk cerita lar pasal minah ny .. SUDAH MELAMPAU sangat .. apa saja yg Jue decide ,dy bangkang seboleh2 nya -,- .. 1 lg ,dy pikir dy sorang saja yg bagus .. Walaweii bagus nya ko kan "lahabau" ?? Jadi manusia ny ,kalau nk kata kt org ,Jue rasa better beli cermin besou2 kt umah ,ko cermin dulu muka ko yg hampeh tu ? Layak ke ko kutuk n keji org ? 

Kepada minah lahabau tuu ,

Aku nk pesan ny ,aku rasa apa2 yg ko ada ,x perlu kot nk cerita kt aku .. SEBAB ? Aku ny KESIAN dk tengok cara ko becerita ,bsungguh2 pdahal 1 pon haram x btol .. alahai kesiannya ko lahabau ! Ko nk kemana ,ko buat apa ,ko beli apa ,ko ada berapa hengget ,buat apa ko nk cita kt aku ? adoy kesian daku tengok :P ini kalau org laen ,tapak kaki lah ko mkn .. 

PANGGIL ORG SESUKA HATI MAK DATUK KAU !

Tolong ye ,hentikan .. Jangan sampai darah mak encikk naek ke otak ,kalau da naek ,non control abes kau .. hehehe ;) mcm2 ko panggil aku ,aku saboo saja ,1 hari bru ko akan btemu buku dengan ruas .. TUNGGU ! gadoh bukan prinsip Jue dh tahun ny ,tp bila ksabaran dicabar ,sapo x angin mek ? :P

Jaga2 ko ;P Mak Senah memandang :P udah ler muka kampung =,= puiiii { pepel }

Saturday, 11 February 2012

Perangai mcm ni +_+ Siapa Nak Tahan ??

Hye :-) Assalamualaikum ..
alolooo entri bertajuk sedih ke hapakah ? ;p ko layankan saja yee :) .. Hmm perangai Jue still x brubah lg .. dr dulu sampai sekarang .. attitude still sama :( .. ( eh nak bahasakan diri AKU lah .. entri sedih ny ..

humm .. apalah agaknya attitude taik tu eh ? sapoo taik ?? eh AKU lah .. yes aku ada banyak sifat yg bole buat sapa2 pon marah .. termasuk ex ak si SEPET aka Hafez tuu .. antara attitude taik aku tu ny haa , KUAT MENJERIT ,pantang tkejut sikit ,or SENTAP sikit kompem aku jerit ! taktaw lah asal ,dr kecik mmg suka jerit .. agaknya dulu mak ak suka tgok cita TARZAN kot ye ? ;p

LAGI ? cepat SENTAP .. ye nak ! mak cepat sentap ;p .. Pantang org salah cakap sikit ,kompem ak SENTAP tahap dewa .. muka tu takyah ditanya lah ,muka kuciwa tahap babas ! hohoho ! Org salah cakap ,aku sentap ,tp klaw aku salah ckap ,org x BOLEH SENTAP ;p .. apa macam adil kaa ? hee ! itu lah salah satu kebodohan ak yg buat semua org meluat @ menyampah .. kadang2 somebody tu tengok aku cam nk tampoo2 aku saja .. ( apa ko pkir mak x tahu nak ? ) ;p

OVER MANJA ! yes 1 more ,dekat skola mmg x bule control lah wa cakap lu .. sama cikgu ka ,kwn2 kah ,kompem kuar suara ayu aku tu ! puiiiiiiii ! ( hijau ) .. hahaha ! untuk pengetahuan semua ,aku da belajoo dr darjah 4 lg nk buat suara brutal ,tp sampai skrg x maw jadi2 .. aku KUCIWA taw doppp ? SENTAP mak nakk ! :( aku jeles taw tgok kawan2 aku suara ganah2 ja .. mai dekat aku ,kuar ah suara minx penampoo tu .. ALAHAI kecewa makk nak ! :'(

SAYA SAJA YG BETUL ! yes itu jugak 1 perangai malaun kapal layar :P u noe y ? aku ny contoh lah klaw gadoh dgn kakak aku ,mesti aku nk menang .. klaw ak x menang ,kompem ak sentap .. kan aku dh cakap ,AKU MUDAH SENTAP .. but i told u ,i xsuka u sentap oke ;p

ANTI HIPOKRIT ! Humm aku jugak x suka org HIPOKRIT .. klaw ada org2 yg rapat dgn aku yg HIPOKRIT ,dgn BANGGAnya aku akan TEGUR yee ! aku mmg pantang org yg depan cakap lain ,belakang cakap lain .. CONTOH : GF dgn BF ..Depan2 panggil GF "BABY" .. belakang2 ko panggil je dia "BABI" .. x ke hipokrit namanya  ?! AKU X SUKA !

X SUKA ORG OVER SHOW OFF .. contoh kt FB dia buat status "ala kiter syakit perut lahh" .. Hey ko dengar sini ,aku nk tegur sikit ... STATUS tu bukan mangkuk jamban suma ko nk cerita kt org .. apa punya bahalul lah abis berak kencing nk cerita kt org .. INGAT sama status ko tu bukan ko sorang yg baca ,tp BERIBU RIBAN org baca ko taw ? PLEASE LAH AKU X SUKA ! ** x syuker2 ! ;p

PANTANG DIGANGGU LELAKI ,yes itu AKU ! contoh lah mcm jantan dk mintak2 number ,klaw aku cakap X BOLEH makanya X BOLEH arh .. ko jangan desak aku .. kang x pasal tapak kasut size 6 aku ko makan .. Hakk Tuiiii !

Humm suma ciri2 aku tu bole buat suma JANTAN MENYAMPAH ! hahah ! ADA MAK KESAH ?? ;p .. klaw aku kawen dgn org yg aku x kenal 1 ary nanti ( mean jodoh mak tentukan ) .. KOMPEM 100% menu aku ary2 sepak terajang .. hahah ! maklum lah ahkak ny lembut yee dop ?

HUmm oke ahkak maw rehat ,kaki ahkak tengah kejang nk sepak org ny ..

MakSenah p dulu naa ;p Assalamualaikum :D

***Syaza ,brutal dop ?? :P

Thursday, 9 February 2012

Sabtu skola ? Lol ! Tengah gigih mengganti untuk cuti akan dtg ;p

Haluu2 :) Sabtu skola ? Yess statement hangat .. mana2 kwn skola yg sebaya sama Jue ,for sure lah entri seperti ini ada jugokk .. * apa kan daya nak .. kecik lg harus skola ;p .. Humm sabtu ny da bajet2 da nk bangun pukul 11 ,tp tBANTUT sudaa dgn skola .. err dush >.< ! ** ( bajet lah mcm ko nk p skola Jue kan ? ) .. Hari ny Khamis 9 Feb ,aku suda berjaya tuang skola dengan jayanya :D Come CLAP for me ? Lailai ;p

Sebut pasal skola skrg ? Hemm mmg best kot ? u know y ? Kawan2 nya x sama langsung dgn bbudak skola laen yg penah aku stay .. TAMBAH2 bbudak LAILATUL SHAHREEN tu .. bajet mcm suma bagus ! Poorahhh ! bajet saja lebey .. prangai hampeh .. luar nmpk bgoz ,tapi HATI busukkk ! hahah ! ** maaf secara x sengaja statement ny kuar yee ;p ( klaw engkoo baca ,TERASA kutip sampai LICIN ! ) .. ADO mak kesah ? ;p

Now stay Dato Ali ,n for sure nk habiskan skola d situ saja .. WHY ? coz kt sana i've a lot of frens .. Yeay ! Especially Shaza ,Ain n cik Bedah tertipu ..( Bedah bacoo mati dy tarik muka sekurun ;p ).. BANYAK laen skola2 laen dgn Dato Ali .. mungkin kah Dato Ali suasana n cara kampung ? YES ! Kampung lebey bagus dr BANDAR ! Sebab Apa ? Budak2 kampung x BAJET mcm bbudak bandar .. Kan Syaza Kan ?  ;p

Esok skola lagi .. Esok Jumaat ,maka bangun pagi dgn GUMBIRA maw p skola sbb BALIK AWAL ! yeay ! Now tgah gigih meneroka cari idea maw tuang skola lg dis SATURDAY ! *.*

Oke maw ke LalaLand sekejap .. mana lah taw satgi mimpi dpt IDEA tuang skola ?? X ke untung aku ? Hoho :D oritee tata assalamualaikum :)

♥  Love Jue  ♥

Friday, 3 February 2012

Tarikh yang x akan dilupakan ** credit to M Hafiz

Khas untuk u men .. SUma ni from my diary :)

5 April 2011

Tarikh ny tarikh first time kita kenal2an .. Sweet taw :) masing2 sopan saja cakap .. hee ! Kenal2 dulu time ny .. bkawan saja tp makin hari makin rapat .. sikap sweet u very lah touching .. ** x tido malam ahkak taw ;p

19 Julai 2011

Malam ny paling tak bule dilupakan .. malam ny jam 10.58 mlm ,u luahkan kt i yg u ada simpan perasaan kt i lepas 2 bulan kita kenalan .. * ops tekedu kejap yee ! hee ! oke i pon still malu2 kucen ,i ckp lah " cukup sekadar kwn lah,kwn x bule dibuat bercinta.. i x suka " .. TAK SUKA LAR SANGAT ? ;p

19 Julai 2011

Haa ny paling x bule blaaa .. malam ny u bt perjanjian dgn i .. u cakap kalaw u berjaya ,19 Julai 2012 u nk minx kapel .. tp apa yg jd ? da terlanjur kapel tlebey dahulu .. go to the next date ;p

23 Julai 2011

U hantar msj time nk tido .. "i love u" .. ntah mcm mana i bule reply "i luv u too" .. ALAMAK ! jatuh ego aku ! hee ! da mmg x bule sorok da .. perasaan syg da mula mendalam dkt u time ny .. sampaikan asek dk lam bilik saja .. dk angau2 feeling org bercinta katakan .. ko ada ?? ;p


Time ni bermula lah episod cinta i dgn u .. kannn ?? ** baek u angguk !


1 malam ny ,kita deal nk p bcuti .. ingat dok ? hee ! ok bincang punya bincang . SETUJU ! 14-22 December 2011 kami pon p lah bcuti .. tarikh da tetap kan ..


14-22 December 2011

Masa ny bcuti .. mula2 jumpa "eh2 .. ini kah Hafez ? " dk ttnya2 sorang diri .. mula2 atas keta ,malu2 kucen lah .. malu KUNUN ! cess ! ok da sampai bilik masing2 .. jalan pon da makin rapat .. makanya dlm hati "YAA ini lah Hafez pujaan aku tuu" .. haha ! siot .. sampai lah ke hari nk balik ,asek bkepit saja .. tiba masa u nk balek ,i da mula nangis2 xnk lepaskan u .. ok p hantar u kt airport .. salam cium suma i tpksa juga lepaskan u .. :(


Balik umah buat gila meroyan nk peluk cium u lg .. ok mama decide untuk kita bcuti lg mmndangkan amik mc cuti sakit selama 2 minggu .. yee harus bercuti lg kata mama !

8-15 Januari 2012

Yaa kita bcuti lg kan ? hee ! best sangat .. hari2 makan western u .. maklum lah tekak ikut tekak u .. hari2 u serve fish n chip .. kt tnjung bungah ,fish n chip x marblesss langsung.. chicken chop pon sama .. ** maklum lah laki aii saja yg marbleee ! ;p


 3 Februari 2012

sepanjang kita rapat ,macam pahit manis blaku .. sampai lah ke saat ini .. segalanya da hancur .. kita da x ada apa2 .. apa2 pon ;. redha saja .. mungkin x ada jodoh kata org ..



Doa i semoga u bahagia selalu .. Harapan i nk cium tangan mama u x kesampaian .. nk berkenalan dgn keluarga u pon x dapat .. x sampai juga hajat tu .. insyaallah nanti kalau u nikah dgn buah hati u .. i akan sampai sana :) dapat tengok u atas pelamin dk senyum2 kucen jeling2 manja dgn buah hati u pon jd lahh .. nanti i bawa sekali 2 hadiah istimewa untuk u .. mesti u sukaa ! walaupun u hanya dpt pandang diorg dr jauh :) 


W.I.L.L.M.I.S.S.Y.O.U.